perjantai 31. tammikuuta 2014

Kohti sinistä kevättä!



Tammikuun lopussa viriää toivo tulevasta keväästä ja kesästä. Naistenlehtien ja mainosten perusteella tulevan kevään muotiväri ja -materiaali on farkku. Farkku on harmaan ja mustan lisäksi oman vaatekaappini yleisimpiä värejä, niin kuin monella meistä. Mutta, lehtien lisäksi myös luonnosta voi löytää värejä, jotka inspiroivat vaatesuunnittelua.
Tämän blogiosion kaikki luontokuvat on otettu Metso-luonnonsuojelualueelta, joka kuuluu osaksi viljatilaamme. Luonnonsuojelualue on 8 hehtaarin kokoinen ja se rajoittuu noin 40 metrin kalliojyrkänteeseen. Jyrkänne on muinaishistoriallinen mannerlaattojen siirtoruhje Karelidiivien syntymisen aikaan. Siirtoruhjeeseen syntyi hautavajoama, jossa on nyt järvi joka on paikoitellen 70 metriä syvä.
Tällä hetkellä järven kalliojyrkänteen puolenen ranta on suojeltua kulttuurimaisemaa. Kalliojyrkänteen kohdalta luonto on tuplasuojelussa kulttuurimaisemasuojelun lisäksi metsien monimuoto-ohjelman eli Metso-hankkeen myötä.

Lajistonsa puolesta alueella pesii huuhkaja ja liito-orava.
















Yläkuvassa kallion väri on harmaa, tummansininen ja luonnonvalkoinen. Alla näkyvässä kuvassa keltainen jäkälä raidoittaa violettia ja harmaata kasvustoa.

Alla näkyvässä kuvassa on uusin neulomustyö, jonka väri-inspiraatiot liittyvät tulevan kevään muotiväreihin. Teen neuleen virkkaamalla sen kokonaan langoista, jotka ovat jääneet yli tai käyttämättä. Alla näkyvä verkko on tehty virkkaamalla Novitan seitsemän veljestä -langasta. Verkosta tulee pitkähihainen pusero, johon aion tehdä virkattuja ruusuja ja lehtiä, jos saan sommiteltua esim. olkapäälle silmää miellyttävän rykelmän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti